Family

A Mother – Daughter Thing

1

Since I became a mother, I started using a lot of helpful things for Emilia and for myself. Taking care of a baby is a big responsibility, as are the things you take care with. So, I’m not going to advise you what to buy and what not to buy/use for your baby, but I’m going to show you a list of products and different things that Emilia and I really like.

So, if you have smth to share with me as a mother, please do.

[RO] De cînd am devenit mamă, am început să folosesc o grămadă de chestii pentru îngrijirea copilului meu. Chestii de care am rămas mulțumită si chestii de care am rămas nemulțumită. Nemulțumită nu din cauza că produsul este prost, dar din cauza că nouă nu ne-a mers. Nu uitați ca totul este relativ de la un copil la altul si ce-i merge si place unuia, poate să fie complet nepotrivit pentru altul.

Deci, vreau jos să vă arăt cîteva chestii fără de care mi-ar fi foarte foarte greu cu Emilia. Sper să vă fie de folos informația de mai jos si astept cu nerăbdare recomandările voastre, dragi mămici.

1. For pumping milk I used this Chicco manual breast pump. My friend gave it to me and it was super easy to pump with it.

[RO] Pentru a pompa lapte, am folosit o pompă manuală de la Chicco, pe care mi-a dat-o prietena mea Ana Irina. Este foarte usor de utilizat si s-a dovedit a fi eficientă. Eu am folosit-o cu plăcere. Găsiți asa pompă în Farmacia Familiei.

87411

2. For being informed in details about my baby, I bought a lot of books. I think a book is more efficient than all those forums on internet.

[RO] Pentru a fi o mamă informată, mi-am cumpărat cîteva cărți care sunt destul de bune. Am renunțat la citirea forumurilor si am apelat la cărți si la intuiția de mamă. Unele cărți sunt de la Diverta din România, altele primite cadou.

IMG_8736

3. We started using plastic bottles for Emilia’s milk, but then it turned out that we like more the ones from glass. They are easier to clean and to maintain.

[RO] Inițial foloseam sticluțe din plastic pentru laptele praf al Emiliei. După ceva timp am realizat ca e mai eficient si economisesti mai mult dacă optezi pentru cele din sticlă. Sunt mai usor de menținut, spălat si nu trebuie să le arunci la fiecare două luni.

IMG_8739

4. From the beginning we started using chicco pasifiers, but it turned out that Emilia loves more the ones from NUK.

[RO] Cînd era micuță foloseam suzetele de la Chicco, după care am dat de NUK. Se pare că este îndrăgostită în suzetele de la NUK si în general toate produsele lor sunt foarte bune. NUK-ul poate fi găsit în toate farmaciile Elody.

IMG_8694

5. The best blankets that we have are definitely the ones from Zara Home. We also like the ones from Bebetto and Benetton.

[RO] Cele mai bune păturele de iarnă, dar si de vară pe care le avem sunt de la Zara Home. Ne plac si cele de la Bebetto ( le găsiți în Jumbo si Elat), dar si cele subțirele de la Benetton.

IMG_8693

6. The only under the diaper creams that helps Emilia are Fissan (from Italy) and Bepanthen.

[RO] Cremele folosite sub scutec, care într-adevăr o protejează pe Emilia sunt Fissan, care îl procurăm din Italia si Bepanthen-ul. Ăsta din urmă este cel mai eficient pentru noi si poate fi găsit în orice farmacie din Chisinău.

1

7. Emilia has a very dry skin because of our water, so our doctor prescribed two amazing products that helped her instantly. One of them is the Avene emollient for bath that we put in her water and the other one is the A-Derma body emollient.

[RO] Emilia are pielea foarte uscată, cauzată de apa noastră cel mai probabil. Pediatrul nostru, care este unul foarte bravo ne-a prescris un emolient de la Avene, care se pune în apa în care face baie copilul si crema hidratantă de la A-Derma care se utilizează după baie. Aceste două produse trebuie folosite împreună pentru a trata pielea copilului. Emiliei aceste două creme i-au ajutat enorm chiar din ziua a doua de utilizare. Drept că sunt cam scumpe, dar după acest tratament timp de o lună, pielea ei nu a fost niciodată la fel de uscată. De atunci am renunțat la emolientul de baie, însă folosim în continuare emolientul hidratant pentru piele.

2

8. These two musical toys helped me a lot. Emilia loves sleeping with their music on.

[RO] Aceste două jucării muzicale sunt salvatoarele mele. Emilia de mică doarme sub cîntecele lor si stie deja că atunci cînd muzica se începe, noi trebuie să dormim.

IMG_8706

9. I’m not going to talk about toys a lot, because there are too many. But the ones that she loves most and helps her be more concentrated, especially when we are eating are these musical books.

[RO] Nu o să vorbesc mult despre jucării, pentru că ele sunt un milion, însă vreau să vă zic că noi avem două cărți muzicale, care o determină pe Emilia să fie mai concentrată. Eu le folosesc anume cînd mîncăm pentru că ea este foarte atentă si le studiază minuțios, fapt care îmi usurează mie sarcina. În plus povestile si cîntecele sunt în engleză. NOi le-am primit cadou si stiu că sunt din Anglia.

IMG_8725

10. I love this baby book that helps me gain all the information about Emilia’s development. In it I keep all her interesting photos and all the facts about her. I also love this special frame that my girlfriends gave to me. It helps me remember how my baby looks every month until she’ll be one year old.

[RO] Zic că este necesar să aveți cartea bebelusului. Acolo puteți scrie orice notiță despre dezvoltarea copilului vostru si puteți păstra anumite poze haioase. Asa carte găsiți prin librării, dar si prin buticurile cu jucării pentru copii. O altă chestie deosebită, primită cadou, este rama în care lipesc cîte o poză de-a Emiliei lunar pînă la vîrsta de un an. O amintire super tare.

3

11. For your baby’s health I recommend you to buy a humidifier and a nebulizer, that will definitely help you treat when she/he will get a cold.

[RO] Vă îndemn să cumpărați umidificator pentru copilul vostru. Cînd Emilia noastră a răcit puțin prima dată, am reusit s-o tratăm prin remedii naturale, dar si cu ajutorul umidificatorului si a nebulizer-ului, care au jutat-o să respire si s-o trateze.

IMG_8731

IMG_8733

12. For helping her be more calm, especially now that her teeth are coming out, I bought an amber necklace.

[RO] Pentru a o ajuta să fie mai calmă, fără a utiliza tot felul de lumînări, i-am luat Emiliei un colier din chihlimbar special pentru copii. Acum că-i ies dinții, colierul ne va fi de mare folos. Nouă ni l-a trimis cineva din Italia si cică acolo se găseste prin farmacii.

4

13. Now lets talk about clothes. We love everyday clothes, bodys and pajamas from http://next.co.uk for their quality and price. We love really cute clothes from zara and h&m and I buy elegant dresses for Emilia from http://chidlrensalon.com.

As for shoes, go buy nike’s for your kid.

[RO] Să vorbim de haine acum. Pentru hainele de fiecare zi, body-uri si pijamale optăm pentru cele de pe http://next.co.uk. Pentru haine drăguțe si stilate optăm pentru zara, h&m si benetton ocazional. Iar rochii mai elegante si mai fancy, comandăm de pe http://childrensalon.com.

Cea mai bună încălțăminte pe care a avut-o Emilia sunt adidasii de la nike. Ei au încălțăminte anatomică foarte bună pentru copii. În rest procurăm săndăluțe si balerini de pe la zara.

Next bodysuits
Next bodysuits
Dresses from chidlrensalon
Dresses from chidlrensalon
zara dresses
zara dresses
Next jumpsuit
Next jumpsuit
Nike shoes
Nike shoes
Emilia's shoes
Emilia’s shoes

Astept si eu ceva recomandări de la voi dragi mămici.

Comments

31 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*