Travel

Diano Marina, Italy


I guess this is the place where I would love to settle down after retirement. It’s a peaceful comune from Italy, situated between  sea and mountains, closer enough to Monaco. Diano Marina is the place that has a great beach, a long alley for a walk and for a bike ride and lots of restaurants on the streets. If you ever get the chance to pass by, don’t hesitate and check it out. Soon we’ll be in Barcelona, so I would love to know from those who were there the best places to visit, to eat and to have a great time at night. I would appreciate it a lot guys!

[RO] În drum spre Barcelona ne-am oprit într-un orăsel micuț din Italia, care se numeste Diano Marina. Din ce-am văzut într-o zi, cred că este orasul perfect în care as vrea să trăiesc după pensionare. Nu este un oras gălăgios, are o plajă lungă si o alee superbă de-a lungul ei, restaurante si cafeneli mai peste tot, o grămadă de străzi pietonale si o natură exotică. Dacă aveți cumva ocazia sau treceți pe alături, nu ezitați să-l vizitați. Degrabă ajungem în Barcelona si as fi foarte recunoscătoare persoanelor care au fost acolo sau care îsi fac studiile acolo, să-mi recomande cele mai bune locuri de vizitat, restaurante si colțuri poate despre care nu se cunoaste, dar se merită de văzut. V-as fi foarte recunoscătoare!

Hotel Torino

Out beauitful hotel terrace

Comments

16 Comments

 1. Italia la sigur e una din tari in care se merita de locuit dupa o anumita virsta, am impresia ca in unele locuri de asa gen timpul trece atit de greu!!!
  Frumos!!!

  xoxo Dia!

  http://www.peach-punch.com

 2. toate locurile de vizitat faine le puteti vedea fara sa stiti neaparat unde sa mergeti, luati bus’ul turistic, 50 de euro e biletul (cel putin asa era cand am fost eu),va duce peste tot, intre timp va si povesteste istoria fiecarui loc, circula din 5 in 5 min si poti iesi la orice statie fie sagrada familia sau chiar mall sa faci cumparaturi, cu acelasi bilet platit odata poti urca in urmatorul autobus si asa toata ziua. have fun in barcelona si plaja pe barceloneta (ii plaja municipala cea mai populata de tineri si gaseste hard rock cafe.. eu nu l’am gasit dar poate aveti voi mai mult noroc)

 3. Italia e frumoasa, iar timpul nu trece greu aici, trece frumos si tragic de repede :)
  Spania e mai primitoare, chiar vreau sa vad ce impresii o sa iti lase :) Calatorie frumoasa!

  Nicoleta

  http://www.nicoleta.me
  http://www.nicoleta.me
  http://www.nicoleta.me

 4. Irina Dilan

  In Barcelona centru , cum zice Stella , cu autobuzul vezi de toate , dar si fara poti gasi
  orice , iti ei o mapa (sunt afisate se pe langa metro) si incepi aventura. De pierdut nu te pierzi,
  in orice loc nu ai fi o sa gasesti o statie de metro si de acolo ai solutionat problema.
  Foarte frumos este la Montserrat , este un loc deosebit in munti , acolo in varf este un muzeu , o catedrala , magazine si te urci acolo cu telescaunul. Cand o sa intrati in Spania o sa vedeti un orasel construit pe munte , si dupa puteti vizita Girona(este in drum). In Barcelona cele mai faimoase locuri sunt ,Sagrada Familia , Paseo de Gracia(acolo se afla Casa Batlló si La Pedrera , facute de Gaudí) , Barrio Gótico e foarte frumos si acolo , La Rambla unde poti achizitiona suvenire :) , Parcul Güell , tot facut de Gaudí , Montjuïc , acolo este o fantana arteziana foarte mare si in fiucare noapte face ca un concert de lumini acompaniat de muzica , e impresionant , faimoasa Avenida Diagonal si Barceloneta la plaja :D
  Si cand o sa fiti prin locurile descrise mai sus o sa vedeti si Plaza Cataluña , Plaza de España , Plaza Sant Jaume , este o cladire interesante La Torre Agbar si El Mirador de Colon(o statuie care reprezinta pe Columb) , daca sunteti fani al fotbalului puteti vizita si Camp Nou , cel mai amre stadion din Europa.
  Recomand Parcul de la Ciutadella , este impresionant! Daca aveti posibilitate veniti pana la sud , toata costa mediterana e fascinanta, Daca ajungeti pe la Málaga va fac eu de ghid turistic , avem pe alaturi si Gibraltarul unde deacum se schimba totul si limba si cum e aranjat orasul ( e ocupat de UK).
  Sper sa-ti fie de ajutor. Have a nice trip!

 5. Ana, poți te rog să-mi spui în cît timp ți-ai luat viza pentru Italia?

  • Larisa eu am luat viza pentru Frantsa..ca plecam in Paris..doar ca in drum mai trecem prin citeva destinatii:) Viza mi-am luat-o in 8 zile undeva

 6. In Barcelona daca vreti la o plaja fara prea multi turisti si cu un peisaj superb va recomand in Lloret de Mar, e la vreo 70 km de Barcelona. Acolo sint locuri “virgine” care cu siguranta o sa va incante, nisipul nici nu se compara cu cel de pe plajele din Barcelona. Daca pot sa te ajut cu ceva, apeleaza, k stau chiar in centru Barcelonei. Te pup si sa aveti o vacanta frumoasa! :*

  • Multumesc Gabriela:) De data aceasta nu mai avem timp pentru alte plaje ca tre sa plecam in Paris:) dar alta data la sigur:)

 7. Лично мне в Барселоне очень понравился ресторан 4 gats (http://www.4gats.com/). Один из самых старых ресторанов в городе, с богатыми традициями, вкусной едой, приветливыми официантами и очень интересным интерьерам.) А еще там живая музыка по вечерам, куча народу со всех уголков мира – шумно и весело! ( по крайней мере, когда мы там были). ;))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*