Different

The perfect nursery

IMG_5802
When a newborn comes into your home, she definitely needs her own corner and the mother definitely needs her own comfort space.
We were lucky to have a separate room to make Emilia’s first nursery. I and everyone else call it that way, because for almost a year, all I’ll do is take care of my daughter in that room.
So, for taking the right care, I needed the right furniture, accessories, toys and even colors.
I definitely hate hot pink, as a lot of women choose it as the color of their baby’s nursery. But I love white and cream, so I went for these colors to make her room look even more spacious. As for the details, I opted for some yellow and lime decorations that I made for her with love.
I wanted her room to be soft and gentle and to also have that childish spirit, that’s why I went for some bright colors.
Together with my husband we thought about the furniture and worked on its design to make it perfect not just for now but for future as well. We also bought a sofa for me to sleep with her when needed.
That’s about it. I can’t wait to fill in that lime poster with all her photos and drawings :).

[RO] Cînd astepți un copil, esti constient că vei avea nevoie de un colț sau chiar o camera separată pentru el.
Noi am avut norocul de a dispune de o odaie separată pentru Emilia si am depus toate eforturile pentru a o face comodă pentru mine si frumoasă si spațioasă pentru ea.
Precum design-ul interior al casei noastre este unul minimalist, pentru camera ei am mers pe aceeasi linie. Urăsc camerele si detaliile de un roz aprins pentru fetițe, asa că am mers pe culori deschise care ar face camera să pară si mai spațioasă.
Mobila a fost gîndită detaliat de mine, soțul meu si designer-ul de la compania la care am făcut-o la comandă. Am dus cont ca aceasta să fie comodă la moment pentru mine, pentru Emilia si să fie folositoare si în viitor.
Desigur ne-am comandat si o canapea care să fie utilă pentru alăptat, jucat si pentru dormit (cînd vor veni bunicile în vizită :) ).
Din moment ce domină culorile deschise, am zis să-i fac niste detalii aprinse, care totusi ar aduce aminte că este camera unui copil. Iar camera unui copil trebuie să fie veselă.
Asadar i-am făcut singurică păsările origami ca decor deasupra pătucului si un panou de culoare lime deasupra mesei de schimbat, care ar fi panoul ei personalizat plin cu pozele si desenele ei.
Cam asta e :).
Mai jos vă las informația ce si de unde a fost procurat pentru mămicile care vor să stie.

IMG_5794

IMG_5796

IMG_5797

IMG_5806

IMG_5800

IMG_5804

IMG_5802

IMG_5809

IMG_5813

IMG_5825

IMG_5820

IMG_5831

IMG_5823

IMG_5837

IMG_5840

IMG_5841

IMG_5843

IMG_5844

IMG_5850

Mobila – House Style, Str. Vlaicu Pîrcălab/Bucuresti
Canapeaua – Blest, Jumbo
Draperiile – Calea Basarabiei
Covorul – Calea Basarabiei
Lampa – Jumbo
Panoul + Păsările Origami – le-am făcut singură, dar toate piesele pentru ele le-am procurat din mag. Azur, care se află pe Sciusev/Puskin
Pătuc – Elat
Suport pentru pătuc – l-am găsit în Viena

Accesorii:
Ramele albe – Ikea
Love sign – Kare, Jumbo
Ceasul – Kare, Jumbo
Jucăriile albe – Benetton, Zara Home
Pisica – Kare, Jumbo
Pernele – Kelebek, Botanica
Ladă din paie – Zara home

Comments

27 Comments

 1. Arata f bine si practica! Iar hainutele sunt asa mici si chic :)
  http://intimeforfashion.wordpress.com

 2. Camaruta e superba Anisoara, culori calde si calme, sunt de acord, nu as merge nici eu pe traditionalul roz pe care parintii cred ca e atat de potrivit fetelor.

  http://www.peach-punch.com

 3. Salut!!! Camera e superba, am si eu o fetita mai mare, tot in culorile acestea e facuta camera, dar vreau sa te intreb cit de demult ati cumparat covorul de la talciok, ca caut si eu de mai demult asa culoare si calitate, dar din pacate nu gasesc anume culoarea aceasta! E turcesc? Daca poti sa imi explici de unde anume! Mersi mult, Victoria.

  • Da..l-am procurat la sfirsitul lui septembrie, dar l-am gasit taaare greu. Tot ce se vindea nu ne placea la calitate pina am dat de acest covor :) Nici nu pot exact sa-ti explic unde l-am gasit..la Talciok in capat, unde e sectia de covoare. Pur si simplu cautati si nu va dati batuti! Noua inca ni l-au taiat si cusut pe loc dimensiunea care ne trebuia :)

 4. Cat de frumoasa si primitoare este camera fetitei! ♥Nici nu ma asteptam la altceva, avand in vedere gusturile mamei! :)

  http://www.tendinteinmoda.com

 5. Superba camera! Iar hainutele si papuceii sunt adorabili, nu-mi pot dezlipi ochii de pe poze! Bravo

 6. Talciok :D :D – Calea Basarabiei!

 7. cristina purcaru

  Cantitatea de incaltaminte pe care o are e impresionanta :) Tine-te tare, dupa ceva timp ve-ti avea nevoie de un buduar doar pentru voi doua! :) Pupici!

 8. Superb.
  Imi poti spune te rog, ce fel de parchet este cel din camera Emiliei? Din ce lemn? Eu n-am copiii, insa am ochit parchetul pentru viitoarele reamenajari :)

 9. foarte rafinat, simplu, cu mult bun gust Si cu multaaa dragoste!!! :))

 10. dominează=domina :)

 11. Foarte frumos si simplu, iar culorile sint calde ce dureaza in timp. Apropo, de laminat, de unde l-ati cumparat? Ce fel de laminat este si cum se numeste culoarea? Fiti binecuvintati.

  • Daca stii strada aia care duce de la riscanovca spre botanica, unde se vind materiale de constructie..de acolo undeva alaturi de clubul Tesla :)) cum se numeste culoarea nu tin minte din pacate :(

 12. Frumoasa camera pentru “Printesa” voastra… sa Va creasca sanatoasa si sa Va bucurati de ea…

 13. Multumesc, sper sa gasesc. Imi place mult acest tip de laminat. De fapt, totul imi place ce ati folosit, ca culori, ca aranjament, mobilier. Cu un gust foarte bine dezvoltat.

 14. f finuta camera! zi-mi te rog de unde ai gasit asa “pelinalinaya”? ma refer la partea moale de pe comoda… ms;)

 15. e perfecta… pacat k la noi nu se vinde asa model

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*