Travel

Amsterdam Tips

Noi stăm în Amsterdam de un an și jumătate. De aia, toate recomandările mele legate de acest oraș superb pot fi un pic subiective și se pot schimba în 5 ani, dar asta mai puțin contează.

Hai să începem cu faptul că cea mai faină perioadă de a vizita acest oraș începe cu luna aprilie și se termină cu octombrie. Dacă desigur vreți să prindeți lanurile infinite cu lalele, atunci perioada 15 aprilie – 10 mai este cea mai optimă. Eu v-aș recomanda să luați un Airbnb undeva în zona Jordaan (inima orașului). Un apartament de pe Airbnb e mai ieftin ca un hotel, dar dacă veniți primăvara, trebuie tare din timp să faceți rezervările. Minusul rezervărilor din timp este faptul ca timpul aici e imprevizibil. Iar dacă faceți un city break de 3 zile și toate aceste zile va ploua, atunci vibe-ul la călătoria voastră va fi tare diferit. De aia plănuitul unei vizite din timp în Amsterdam are multe plusuri legate de preț, dar un mare minus legat de nesiguranța timpului. Pe 27 aprilie este ziua Regelui în Olanda, de aia un festival enorm în tot orașul este de neevitat. De aia, peioada de primăvară are încă un plus.

Dacă nu țineți neapărat să veniți primăvara, atunci perioada iulie – august ar fi cea mai faină. Este mult mai liniștit, zilele sunt lungi pînă la 11 seara, iar apusurile de vară sunt superbe. Vara de asemenea puteți combina cu unul din multele festivaluri care au loc aici. Doar dați un search pe google cu ( Festivals in Amsterdam in July and August).

Luați în calcul faptul că în perioada aprilie – mai prețurile la bilet sunt duble de asemenea.

Sper că v-am clarificat un pic la capitolul perioadă, acomodare. Acum vreau să vă scriu un pic despre Amsterdam și ce puteți face aici timp de cîteva zile.

1. Să luați în chirie o bicicletă și să mergeți în Vondel Park. De ce am scris anume Vondel Park? Pentru că acolo este mai lejeră circulația și mai ușor un pic. Nu v-aș recomanda să mergeți cu bicicleta prin oraș pentru că este periculos și trebuie să cunoașteți regulile. Este aglomerat și plin cu mașini, alte biciclete și alți turiști care merg pe jos și sunt la fel de confuzi ca și voi. Plus, este complicat să mergeți cu bicicleta, să vă uitați pe hartă și să faceși alte activități. Luați în chirie o bicicletă doar dacă puteți merge foarte bine și sunteți siguri, de altfel, păstrați nervii. În Vondel Park luați cu voi produse de la o alimentară ( Albert Heijn e cea mai populară) și faceți un picnic lîngă lac, la soare. Este magnific.

2. Plimbațivă prin zona Jordaan și anume prin cele 9 străzi micuțe cu magazinașe vintage și tot felul de buticuri locale. Această zonă este inima orașului, iar vibe-ul este special. Acolo puteți mînca delicios o pizza la La Perla sau humus și mîncare orientală la Hummus Bistro D&A. Nu uitați, acolo puteți găsi cele mai unice bijuterii sau haine unice.

3. Vizitați Museum Plein, unde este un square mare, verde pe care vă puteți odihni la soare. Tot acolo se găsesc multe muzee faine ca Rijksmuseum ( artă/ picturi), Moca ( artă modernă), Stedelijk Museum ( picturi), Van Gogh. Eu aș lăsa muzeele pentru zilele ploioase, mai ales dacă ați venit pe timp limitat. Un singur muzeu vă va lua cel puțin 3 ore. Dar dacă sunteți iubitor mare de artă, atunci acolo puteți petrece o zi întreagă.

4. Mergeți în De Pijp pentru a vedea cum se petrec localnicii sau cum este un Market autentic olandez. Aici mă refer la Albert Cuyp Market. Acolo puteți gusta hering proaspăt, clătite olandeze, mîncare turcească, cașcaval proaspăt olandez, cadouri și multe fructe și legume. În regiunea De Pijp, pe timp de noapte găsiți o mulțime de localuri și baruri cu muzică. Nouă ne place să mîncăm Brunch la Coffee & Coconut, Little Collins, Bakers & Roasters, Vinnies, Scandinavian Embassy, The Avocado Show.. Pentru cină, aici puteți merge la Bar Fisk, Spaghetteria, Volt, Brut de Mer, Cannibale Royal ( burgeri), Escobar ( mexican, bar), The seafood Bar, De Japaner ( japonez). . Și în general pentru distracții de noapte, găsiți aici multe baruri locale cu multă bere și muzică faină.

5. Numaidecăt să mergeți cu barca să vedeți Amsterdamul. Este un must și o cu totul altfel de experiență. Pe rîul Amstel, lîngă Hermitage Amsterdam sunt bărci deschise care merg fiecare oră și au tururi de o oră sau 1.5 h. Acolo puteți achita pe loc și aveți parte de un tur cu băuturi, care este tare fain. Bărcile sunt faine, ghizii sunt bravo. Vă vor informa cîte un pic despre istoria orașului. După această plăcere, puteți intra în Hermitage, dar nu pentru a vedea muzeul, ci pentru a ieși în grădina acestuia și a lua prînzul ( au all day Brunch) la localul Dignita Hoftuin. Cel mai fain local de Brunch în mijlocul unei grădini. Este wow!

6. Mergeți seara la Red Light District. Este ceva care trebuie să vedeți. Mai multe nu vă povestesc!

7. Dacă e apus frumos și zi caldă, mergeți la Waterkant, unul din locurile noastre preferate. Acolo veți sta exact la marginea canalului. E o experineță faină! De asemenea voi adăuga niște restaurante care nouă tare ne plac. Pentru o cină mai faină și fine dining recomand The Lobby Nesplein, Cecconi, Sushi Samba, Izakaya, Blue Spoon. Vedere faină și cocktailuri gustoase sunt la W Hotel. Acolo e frumos la apus! Pentru a dansa mergeți la Cin Cin Club.

8. Dacă aveți o zi în plus și ați venit în perioada lalelelor, mergeti cu trenul sau mașina în Lisse. Închiriați de lîngă Keukenkoff o bicicletă ți plimbați-vă în jurul acestui oraș dar și spre Hillegom. Privelistile vor fi wow. Dar acest punct se referă doar la lunile aprilie – mai.

Dragii mei, cam astea ar fi recomandările mele pentru Amsterdam. Desigur ca sunt o sută de alte activități pe care le puteți face, dar nu sunt sigură că din prima vizită, le reușiți. Dacă vă plănuiți o vacanță mai mare pentru Olanda, atunci o să vă invit pe blog să descoperiți alte locuri de vizitat și făcut în țară!

Video filmat și editat de Dorin Ciobanu

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*