Family

Lifestyle for my Kids

Foarte multe mame tinere îmi scriu cu întrebarea “Ana, cum îți educi copiii? Care sunt regulile de bază pe care le implimentezi copiilor tăi?”

Înainte de a începe marea filosofie despre viață, vrea să vă spun că eu sunt o mamă foarte relaxată și privesc natural evoluția copiilor mei. Dar, sunt niște detalii ( reguli să le spunem) care vă face vouă ca părinți rutina zilnică mai ușoară. Copiii au nevoie de anumite reguli și de un regim exact.

O să enumăr pe puncte lucrurile care ne fac nouă creșterea lor foarte ușoară și interesantă. Pentru că timp de 4 ani și deja cu al doilea copil, pot să zic exact ce funcționează anume pentru noi ca familie. Iar dacă voi cumva vă regăsiți în aceste momente, o să mă bucur enorm.

1. Somnul – unul din punctele cheie pentru orice copil. Creați copiilor voștri un regim de somn. Cumpărați un aparat cu cameră și muzică, care poate fi pornită de la telefon ( noi avem unul de la apple store, cu aplicație instalată in telefon, de la care pornim video, muzica, lumina și multe altele). Din prima zi în care îi aduceți acasă, puneți-l în funcție. Copiii se vor adapta la acea melodie, iar cînd o veți porni, vor ști că e timpul de nani. Încercați cînd este posibil să îi învățați să adoarmă singuri. Citiți în orice carte și convingeți-vă că e foarte important să se învețe să adoarmă singur. Nu uitați, în fiecare zi trebuie să meargă la somnul de amiază și seara la aceeași oră. Doar așa își crează regim. Cel mai important, citiți cărți înainte de somn și cuprindeți-vă foarte mult. Iubirea înainte de somn e foarte importantă.

2. Aer Curat – copiii au nevoie să iasă afară la aer curat de două ori pe zi. Este atît de important să petreacă făcînd diverse activități anume afară. Obosesc mai repede, creierul se relaxează foarte mult și dorm muuult mai bine. Învățați-i de mici și scoteți-i afară în orice anotimp. Fie că plouă, ninge sau e foarte cald. Nu uitați, cum sunteți voi și vă ofticați la fiecare ploaie, fix așa vor crește și ei.

3. Simțurile – copiii sunt foarte curioși. Lasați-i să cadă în apă, să se murdărească de glod, nisip și iarbă. Oferițile libertate în mișcare, și doar explicațile care chestii sunt periculoase. Și cei de un an de zile înțeleg foarte multe lucruri. Aici intervine răbdarea voastră și puterea de a explică totul celor mici. Și nu uitați este natural să cadă, să se julească, să plîngă. Totul se tratează. Priviți mai natural acste chestii.

4. Cina (mîncarea) – ca să deprindeți anumite obiceiuri, din momentul în care stau pe scaun, mîncați toată familia împreună. Micul dejun și cina sunt cele mai importante momente din viața unei familii. Discutați, savurați mîncarea toți împreună. Cel puțin o masă pe zi. Dacă nu vreți să ceară device-uri ( ipaduri sau telefoane), nu stați nici voi în telefoane la masă. Este foate important acest moment!

5. Curiozitatea – unul din lucrurile caracteristice tuturor copiilor, dar care implică muuultă răbdare din partea părinților. Chiar dacă uneori vi se pare că nu mai tac din gură sau întrebările cu de ce sunt la infinit, respirați adînc, trageți o gură de aer și răspundeți-i copilului la întrebare. Pentru orice copil, lumea este ca o enciclopedie nedeschisă!

6. Dulciurile și gadget-urile – două lucruri care trebuiesc date copilului cît mai tîrziu. Ei crează o dependență de aceste două lucruri extrem de rapid. Dulciurile trebuiesc substituite cu ceva, și desigur nu uitați, nu puteți mînca dulciuri în fața lor fără să le dați. Ori excludeți, ori serviți-i, dar moderat. La fel și cu gadget-urile, creați niște reguli pentru ele.

7. Sportul și diverse activități – dacă părinții sunt activi, așa vor crește și copiii. Nu uitați, cu cît mai multe vor cunoaște, cu atît mai ușor își vor alege activitățile care le trezesc interes. Fie asta balet, pictură sau muzică. Nu insistați să facă ceva ce nu îl reprezintă sau nu îi aduce plăcere, dar insistați să încerce de toate.

8. Într-o familie sunt doi părinți
– unul din cele mai importante lucruri este ca să fie implicați ambii părinți. Nu contează cine muncește mai mult și cine susține cumva financiar familia. Copiii cresc armonios și fără mulți bani, dar numai atunci cînd ambii părinți sunt implicați în dezvoltarea lor ca personalitate. Este foarte important ca ambii părinți să discute mult cu ei, să le răspundă la toate întrebările și să le acorde cît mai mult timp. Iar armonia în casă, îi definesc ca oameni și psihologic.

9. Vacanța – unul din lucrurile unde e voie să se încalce anumite reguli ca – regim, mîncare, gadget și multe altele.

10. Învățătura – niciodată nu voi pune accent pe cîte chestii trebuie să cunoască și la ce vărstă. Mai lăsați întrecerea între copii și purtați-i în scutece și cu suzetă cît este nevoie. Cum spune maică mea – nici un copil nu merge la școală în scutec și cu suzetă în gură.

11. Călitul și îmbrăcămintea – nu uitați, la +10 grade, copilul poate ieși din casă fără căciulă. Purtați-i mai dezbrăcați, mai lejer și cu haine comode. Nu e strașnic dacă îi plouă sau ninge în cap. Orice răceală usoară, se tratează ușor dacă o percepeți ca atare. Nu faceți panică de fiecare muc! )

12. Cărțile sau Internetul – o metodă ușoară de a afla tricks cum să procedezi într-o situație anume cu un copil.

Iată cam aceste puncte enumerate mai sus sunt cîteva criterii de bază după care mă conduc eu cînd e vorba despre copiii mei. Nu uitați, multe chestii sunt extrem de particulare și copiii sunt foarte diferiți. Dar eu foarte mult cred, că dacă priviți un pic mai natural evoluarea lor cu bune, cu răceli, cu căzături, cu învățatul mai greu și multe altele și nu o să faceți panică din orice fleac, atunci toată familia va fi fericită. Nu uitați, nu vă comparați copiii cu alți copii. E cea mai mare greșeală pe care o poate face un părinte!

Succese!

Comments

8 Comments

  1. Pingback: Cele mai populare articole de pe bloguri în luna iunie 2018 – Blog BlogTop

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*