Different

How to Dress for a Festival

IMG_8830
Moldova just starts to get into that Festival Culture, that is going on around the world for such a long time already. It’s been two or three years since we have nice festivals going on during summer. But people still do not have that festival spirit and culture of wearing clothes.

So, in today’s blog post I want to give you guys some advices on what you need to wear to a festival.
Most of the festivals take place in a field full of grass/dust/insects/nature, which is a great thing to escape de city.

That’s why you need to have:

Boots, sneakers or something confortable to walk in those fields. Please, avoid high heels and really opened shoes;

– A hat or something on your head to protect yourself from the sun;

White clothes ( or any other color) from natural fabrics that will keep you cool from the heat;

– Sunnies, if the festival is during the day.

These would be my top four things someone would need to wear/have at a festival. Besides, don’t forget to be free and play with your outfits. Be funky, be vintage and hippy, wear things you would never wear in the city.

And don’t forget to enjoy the music and the summer vibes.

[RO] Moldova abia începe să se integreze în Cultura Festivalurilor, care au loc în jurul lumii de ceva timp bun deja.

Cred că nu trebuie să ne comparăm cu alte țări, din moment ce mai avem mult pînă la ele, dar cred că trebuie să discută un pic pe această temă.
De doi, trei ani deja, la noi în țară s-au început un val de festivaluri, care parcă au continuitate , lucru care bucură enorm. Lumea, însă nu a studiat bine încă ce înseamnă un festival și cum trebuie să ne purtăm și ce să purtăm la ele.

Majoritatea festivalurilor au loc pe dealuri, cîmpii și în locuri extrem de departe de oraș și de gălăgia acestuia. De aceea, acolo cînd mergem ne confruntăm cu mult nisip, praf, iarbă, mai pe scurt cu natura așa cum a dat-o Domnul. Iar aici apar dificultățile cu îmbrăcămintea.

Hai să vă zic mai jos ce ar fi bine să purtați la un festival

Botine, adidași sau încălțăminte extrem de comodă și mai acoperită. Vă rog mult, evitați încălțămintea pe toc sau pe platformă.
Cînd am făcut pozele în lanul de levănțică am fost în botine și am venit cu ele sure acasă de atîta colb. Nu cred că e posibil de mers în sandale prin lan;

– O pălărie, bandană, chipiu sau orice alt accesoriu pe cap pentru a vă proteja de soare;

Haine de culoare albă ( sau orice altă culoare), dar important e să fie din țesături naturale, pentru a vă ține răcoare ;

Ochelari, accesoriu și piesă importantă pentru un festival de zi.

Nu uitați că la festivaluri e voie să fiți mai hippy, să purtați haine mai punk și mai vintage. E bine să jucați cu ținutele și să purtați piese, care poate în oraș ar părea mai deocheate. În orice caz, mai întîi vă conduceți după dress-cod-ul acestuia, dacă are unul, sau vă jucați cu imaginația în caz că nu-l are. Fiți curajoși și festivalurile vor fi mai colorate.

Pînă la următorul festival inedit, eu vă las cu una din ținutele care ar fi potrivite pentru acestea, pozate într-un lan de levănțică la apus. Căt de magice sunt pozele, a?

IMG_8758

IMG_8765

IMG_8790

IMG_8838

IMG_8830

IMG_8792

IMG_8795

IMG_8842

IMG_8816

IMG_8845

Zara boots & dress
H&M hat
Mango necklace

Comments

11 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*